Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά #2

To NBA μάλλον θα αργήσει πολύ ακόμα να ξεκινήσει, το NCAA όμως ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλαία του, με τα πρώτα ματς να έχουν προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Σε παλαιότερο άρθρο, είχαμε ασχοληθεί με τα κολεγιόπαιδα που συνεχίζουν την μπασκετική παράδοση των πατεράδων τους, με προεξάρχοντες τους γιους του μεγάλου Michael Jordan που φοιτούν στο μικρομεσαίο Central Florida. Η συγκεκριμένη λίστα παικτών θα μεγαλώσει και άλλο φέτος και το Greek Hoopz επέλεξε να σας παρουσιάσει τις τρεις σημαντικότερες περιπτώσεις κολεγιακών παικτών που ακολουθούν την πορεία των προγόνων τους.

Ο Doc Rivers καμαρώνει για το δακτυλίδι Πρωταθλητή που κατέκτησε το 2008 ως προπονητής των Boston Celtics. Πλέον μπορεί να είναι υπερήφανος και για το "βλαστάρι" του. O 19χρονος Austin Rivers δεσμεύθηκε να παίξει στο Duke κάτω από τις οδηγίες του Mike Krzyzewski. Το πέρασμα του από το κολέγιο αναμένεται να είναι σύντομο καθώς οι προβλέψεις των εδικών, τοποθετούν ήδη τον ταλαντούχο combo guard, στις πρώτες θέσεις του draft του 2012.



Η επόμενη αντίστοιχη περίπτωση, παραπέμπει στην Ελλάδα και στα χρόνια της παντοκρατορίας του Άρη. Οι σημερινοί 30άρηδες θα θυμούνται τον ξανθομάλλη διεθνή Καναδό σέντερ, Greg Wiltjer, που αγωνίστηκε στους Θεσσαλονικείς τη διετία 1987-1989. Ο γιος του αποτελεί σήμερα μία από τις μεγάλες ελπίδες του Καναδέζικου μπάσκετ. Ο 19χρονος Kyle Wiltzer, είναι ένας από τους 4 McDonald's All-American παίκτες που "στρατολόγησε" φέτος ο John Calipari για λογαριασμό του Κentucky.


Η τελευταία περίπτωση ξεφεύγει από τον κανόνα πατέρα-γιου αλλά εξακολουθεί να εντάσσεται στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης οικογενειακής μπασκετικής παράδοσης. Ύστερα από 39 ολόκληρα χρόνια, ένας άλλος McAdoo θα φορέσει τη φανέλα του North Carolina. Μετά τον μεγάλο Bob McAdoo που αγωνίστηκε με τους Tar Heels τη σεζόν 1971-1972, η σκυτάλη περνάει στον ανιψιό του, James McAdoo. Ο 18χρονος forward, παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα των ΗΠΑ στο FIBA U-17 του 2010 στο Αμβούργο, αναμένεται να είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά της φετινής ομάδας του North Carolina, η οποία  αξιολογείται για την ώρα ως το Νο 1 φαβορί για τον τίτλο.

Related Posts with Thumbnails